GAMEREPORT

Call of Juarez: Bound in Blood – vestern rapsodija

11.07.2009 u 11:05

Bionic
Reading

Novi Juarez je najbolja vestern pucačina svih vremena i jedna od najboljih igara ove godine! Točka.

Teško je ostati hladnokrvan na ovu prekrasnu igru. I to bez obzira na to jesu li špageti vesterni ikada bili dio vašeg kulturološkog jelovnika. Naime, produkcijska razina novog Call of Juareza je uistinu enormna i neodoljivo podsjeća na film. Novi Call of Juarez nema veze s prvim dijelom. Original je bio pun potencijala, ali nespretno realiziran, trapav i trom. Međutim, Bound in Blood iskupljuje sve grijehe svog prethodnika te ulazi u konkurenciju za titulu najbolje igre ove godine. Sve će vam biti jasno kad učitate prvi nivo. Atmosfera se može rezati nožem! Priča je izuzetno snažna pa ćete je stvarno pratiti i suosjećati s nevoljama glavnih likova.

Pogledajte Gamereport

Naima, priča je empatična, ljudska, realna i topla. Vode je dva snažna karaktera: braća Thomas i Ray koji će se tijekom radnje iz naklonjenih rođaka pretvoriti u krvne neprijatelje. Također, Bound in Blood je tzv. prequel, to jest pred nastavak samog originala. Ako se sjećate onog ludog popa koji je uz dijeljenje olovne pravde svojim neprijateljima dijelio i citate iz Biblije, sad ćete saznati kako je on postao to što jest. No braća nisu samo puka fabularna nit. Oni su i glavni elementi igrivosti. Naime, jedan je opaki revolveraš koji puca iz dva pištolja, dok drugome bolje pristaje puška.

Iz ovog koncepta proizlazi i želja za ponovnim odigravanjem već pređene igre – većina nivoa se može odigrati s jednim ili drugim bratom. Dualizam njihovih stilova borbe je vrlo naglašen, pa ponovno odigravanje neće biti dosadna tlaka, već otkrivanje novog. U čemu Bound in Blood još briljira? U izuzetno uspjelom virtualiziranju mitološkog izričaja Divljeg zapada. U igri su razni banditi, Indijanci te obavezna ljepotica zbog koje će našoj braći početi rasti zazubice. Tu je još gomila dodatnih elemenata koje ćete vidjeti samo ako pogledate videoprilog. Sve u svemu, ovakvu smo igru dugo čekali... Još jednom, zaigrajte novog Juareza bez obzira jeste li ljubitelj vesterna ili ne. Vidjet ćete da se isplati!