Funtime IZNENADNI POSJETITELJI

Kornjače zatvorile JFK aerodrom u New Yorku

  • Autor: A. S.
  • 9.7.2009 12:33:10
  • 9.7.2009 11:34:26

Najveći je američki međunarodni aerodrom JFK u srijedu bio zatvoren nešto duže od pola sata i za to su vrijeme svi letovi bili odgođeni, a uzrok nije bio štrajk ni tehničke poteškoće, već skupina neuviđavnih kornjača

Nitko nije mogao utjecati na sporost i smirenost grupe od 78 kornjača vrste Malaclemys terrapin, koje ne teže više od kilograma, a koje su odlučile prijeći preko piste aerodroma JFK u New Yorku. Počele su stizati već u osam ujutro iz obližnjeg zaljeva da bi oko devet sati zaposlenici prijavili 'velik broj kornjača na uzletištu'.

Pista je bila zatvorena 35 minuta, sve dok nisu uklonili malene putnike, izvijestio je glasnogovornik aerodroma te dodao: 'Izašle su iz vode, to se jednostavno događa.' Pretpostavlja se da je kornjače privukao pijesak kraj piste na koji odlažu jaja nakon parenja. 'Izgleda da su sve kornjače odjednom bile raspoložene za vođenje ljubavi', rekao je glasnogovornik.

Zatvaranje aerodroma kojim godišnje prođe oko 48 milijuna putnika uzrokovalo je kašnjenje letova od pola sata do sat vremena. Kornjače su uklonili s piste i pustili natrag u prirodu, daleko od JFK-a.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više