tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+1
Pula
+16
Rijeka
+8
Zadar
+12
Split
+13
Dubrovnik
+15

HRABAR ILI LUD?

Kinez ostavio bez daha hodom po žici na 1.607 metara visine

Kinez Ahdili Wuxiuer postavio je dva nova Guinnessova rekorda prehodavši žicu. Prvi je visina na kojoj je to izveo, a radi se o 1.607 metara nadmorske visine, a drugi je što je pritom prekoračio tijelo drugog čovjeka

Datum objave:
7.7.2009 9:58

Zadnja izmjena:
7.7.2009 10:21

Pogledajte fascinantan hod po žici
U Kini poznat i kao Princ hodanja po žici i Kralj oblaka, Wuxiuer je prvi čovjek na svijetu koji je na visini od 1.607 metara uz pomoć dugog štapa kojim je održavao ravnotežu prehodao 1.500 metara žice, javlja novinska agencija Xinhua.

U tome mu je pomogao njegov učenik koji je istovremeno krenuo na drugoj strani žice. Sreli su se na pola puta, gdje je učenik legao na žicu, a 38-godišnji Wuxiuer je prešao preko njegovih prsa i nastavio hodati. Za pothvat mu je trebalo oko sat vremena.

Wuxiuer je 2002. godine također oborio Guinnessov rekord provevši 22 dana na visini od 35 metara iznad zemlje. Kako javljaju agencije, on je šesta generacija u ujgurskoj obitelji koja je već 400 godina poznata po hodanju po žici.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr