GAMEREPORT

Resistance 2 – Alieni napadaju!

13.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Nastavak FPS-a Resistance ponovno nas vraća u alternativnu povijest iz sredine 20. stoljeća

Dana 23. ožujka 2007, pojavila se igra Resistance: Fall of Men. Radilo se o tzv. launch naslovu za upravo pristiglu konzolu PlayStation 3. Resistance je trebao biti jedna od igara zbog koje će se kupovati Sonyjeva nova konzola. Međutim, stvar je bila prilično mlaka te nije polučila očekivani uspjeh. Ipak, u žanr pucačina iz prvog lica je barem unijela jednu originalnu ideju. Krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća, svijet su napali zli vanzemaljci i pokorili britansko otočje. Stigao je nastavak i priča se nastavlja. Na udaru alienskog blitzkriega sada je veliki SAD!

Atmosfera je stoga sjajna, a igra djeluje kao spoj ponajboljih SF filmova katastrofe u stilu 'Rata svjetova' i 'Dana nezavisnosti'. Scene napada vanzemaljaca na San Francisco nevjerojatne su – nebom lebde veliki brodovi, a kroz prostorom tutnji zastrašujući zvuk. Srećom, Resistance 2 poradio je i na nečemu drugom osim na pukoj atmosferi. Grafika je optimizirana do maksimuma. Sve je izuzetno mekano i glatko, a igra inzistira na upotrebi efekta zamućivanja slike radi promjena fokusa virtualnog objektiva. Također, borba je puno dinamičnija.

U franšizi se pojavilo mnoštvo novih vrsta neprijatelja od kojih posebno briljiraju veliki Šefovi. Što reći nego da su doista ogromni te da ćete njihovu grandioznost najbolje doživjeti u videoprilogu. I napokon, tu je i brojno novo oružje. Važno je naglasiti da oružje posjeduje sekundarni paljbeni mod. Tako magnum ispucava eksplozivne metke koji se detoniraju pritiskom na posebni okidač. Moramo spomenuti i izvrsni multiplayer sa svim dobro poznatim FPS modovima. Sve je to super, no i ova je igra isključivo – ekskluziva PlayStationa 3. Nadamo se da će autori uskoro poraditi i na PC konverziji mada moramo priznati da su šanse za to prilično mršave.