MISTERIOZNI BIZNISMEN

Batman pomaže sirotinji pred Božić

12.12.2008 u 11:30

Bionic
Reading

Misteriozni biznismen prerušen u superheroja Batmana hara britanskim gradom Sheffieldom. Doduše, ne čisti ulice od zlikovaca, već pomaže sirotinji i bavi se humanitarnim radom. No, njegov je identitet još uvijek nepoznat

'Božićni križar', stvarni superheroj prerušen u Batmana, viđen je kako pomaže volonterima u javnoj kuhinji, dobrotvornim udrugama i dječjoj bolnici u Sheffieldu. Međutim, unatoč hvalevrijednom radu i oko 10.000 funti donacije dobrotvornim udrugama, identitet britanskog Batmana je, kako i dolikuje, još uvijek nepoznat.

Navodno se radi o lokalnom poduzetniku, ali pri svakom pojavljivanju u javnosti nosi masku i govori lažnim američkim naglaskom.

'Ne želim otkriti svoj identitet jer želim da naglasak bude na dobrotvornom radu. Briga me što neki ljudi misle da nisam normalan. Ako inspiriram druge da troše svoje vrijeme i novac u dobrotvorne svrhe pred Božić, onda je vrijedno truda. Poruka ovakvog nastupa je da ne morate biti superheroj ni prebogati da biste nekome pomogli. Ako možete dati nešto novaca ili igračaka, to je divno, ali najvredniji poklon od svega je vaše vrijeme', rekao je Batman za Daily Express.