Funtime GEJMERICE NAPADAJU

Žene se sve više igraju

  • Autor: A. S.
  • 30.6.2009 13:07:59
  • 30.6.2009 13:00:00

Osim što prema prošlogodišnjim istraživanjama žene čine 50 posto svih igrača na PC-ju, novi podaci pokazuju da je u porastu i broj žena na drugim igraćim patformama

Istraživanje koje je prošle godine u travnju provelo Nielsen Company pokazalo je da 50 posto svih gejmera na PC-ju čine žene, pri čemu su u Simsima brojčano čak nadjačale mušku igraću populaciju.

Nova studija NPD grupe, koja se bavi istraživanjem tržišta, pokazuje da su se gejmerice 'razmnožile' i izvan PC platforme te sada čine više od četvrtine igraće populacije na svim konzolama.

U 2009. godini 28 posto igraće populacije na svim konzolama čine žene, za razliku od prošlogodišnje statistike kada je riječ bila o 23 posto gejmerica. Stručnjaci smatraju da je najveći broj žena privukao Nintendo Wii.

NPD je prikazao još nekoliko brojki koje čine demografsku sliku u svijetu videoigara. Tako 'ekstremni gejmeri' u prosjeku tjedno igraju 39 sati, što je sedam sati manje nego prošle godine. Količina vremena koju gejmer provede u online igri ostala je gotovo ista, u prosjeku 38 posto igraćeg vremena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više