NIKAD NIJE KASNO

Prvakinje SAD-a u kuglanju su dvije prabake

20.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Dvije prabake iz Grand Rapidsa pojavile su se na državnom natjecanju u kuglanju i pobijedile. 86-godišnja Emma Dausman i 69-godišnja Judy Conner osvojile su naslov državnih prvakinja u igri parova na turniru američkog udruženja kuglanja za žene

Dausman je ostvarila prosjek igre 125, dok je u najboljoj osobnoj seriji srušila 554 čunja (192 / 189 / 173).

Najbolja serija za Conner iznosi 557 (178 / 203 / 176), a ostvarila je prosjek 161.

U ukupnom rezultatu osvojile su 1.607 bodova, odnosno 32 čunja prednosti koji su im donijeli pobjedu.

'To je bila moja najbolja serija ikad, a napravila sam je zbog Judy', rekla je Dausman za lokalne novine. 'Ona je izvrsna kuglačica i cijeli me je dan ohrabrivala. Da me Judy nije tako opuštala, sumnjam da bih tako dobro odigrala.'

Iako se prvenstvo održava svake godine, na obranu naslova njih će dvije morati pričekati jer su dio šesteročlanog tima. Budući da rotiraju parove koji ih predstavljaju na državnom prvenstvu, njih će dvije ponovo zajedno kuglati za pet godina, kada će Dausman biti 91-godišnjakinja, a Conner 74-godišnjakinja.

'Mislim da će si kuglači koji navrše 80 godina sada moći reći: Ako je ona mogla to napraviti, mogu i ja!' rekla je Dausman.

'Nije bitno koliko ste stari. Ako ste opušteni i uživate, nikada ne znate koliko dobar rezultat možete postići. Možda čak i pobijediti', dodala je Dausman.