EDUKACIJA ZA TINEJDŽERE

U novoj seriji za mlade ustaše su vampiri, a partizani vukodlaci

13.02.2014 u 18:20

Bionic
Reading

Istraživanje je pokazalo da hrvatski učenici i studenti nisu dobro upoznati s detaljima Drugog svjetskog rata. Zbog toga je Ministarstvo znanosti odlučilo snimiti teen romantičnu seriju smještenu u Drugi svjetski rat

Rezultati istraživanja pokazali su da mlađe generacije ne zanima Drugi svjetski rat, niti su upoznati s osnovnim činjenicama iz tog perioda. Štoviše, oni koji su pokazali neko zanimanje imali su samo političko obojena uvjerenja.

'Unatoč tome što svaka rasprava u Hrvatskoj završava na partizanima i ustašama (komentari ispod članaka, op.a.), očigledno nitko ništa nije zaista naučio. Rješenje nije manje priče o Drugom svjetskom ratu, nego više priče i rasprave. Ali to se mladima mora prezentirati u modernom i popularnom formatu, tako da smo se odlučili za vampire i vukodlake', potvrdio je zamjenik iz Ministarstva znanosti.

Ovo ljeto naručeno je snimanje cijele sezone televizijske serije 'Crno-crveno'. Radnja će se odvijati za vrijeme Drugog svjetskog rata, a u centru priče će biti ljubavni odnos između mladog partizana-vukodlaka Mirka i mlade ustašice-vampirice Kroatine. Scenarij i režiju preuzeo je umjetnički tandem Senečić-Vindakijević.

'Možete očekivati puno akcijskih scena. Neku mješavinu 'Bitke na Neretvi' i 'Sumraka', ali još življe. Iako nismo pronašli sve glumce, tražimo mladog Josipa Broza bez jednog prsta', poručili su redatelji.

Ako se ova serija pokaže uspješna, dovoljno popularna među mladima i poveća razinu znanja, možemo očekivati slične pokušaje u budućnosti. Ministarstvo znanosti već je počelo razmišljati o financiranju filma o zmajevima za vrijeme Seljačke bune.