Funtime SUVREMENI KRIMINALCI

Zbog pljačke virtualnih dobara u zatvor

  • Autor: D. R.
  • 17.6.2009 9:30:53
  • 17.6.2009 8:30:00

Pojavom MMO-a razvila se i siva ekonomija, dobro poznati 'gold farming' i prodaja virtualnih predmeta na kojima se godišnje okreću milijuni dolara

U par smo navrata pisali da je mnogim Kinezima farmanje zlata u MMO-ima osnovi izvor prihoda te da su se razvile čitave tvrtke koje žive od toga, a usporedo s njima i kriminalci koji su otkrili novo područje djelovanja. Kako prenosi kineska novinska agencija Xinhua, tamošnji je kriminalac u pratnji trojice nasilnika u internetskom kafiću prinudio neimenovanu osobu da mu preda virtualne predmete i valutu u vrijednosti od gotovo 15.000 dolara.

Pretpostavlja se da je žrtva vođa gilde u kakvom MMO-u ili čak vlasnik 'farmerske' tvrtke. Kao i sve druge zemlje, ni Kina nema zakone koji bi štitili virtualna dobra i valute, no sud je zaključio kako žrtva treba biti zaštićena jer je potrošila određeni novac i vrijeme za stjecanje tolikog bogatstva. Zbog toga su nasilnici redom proglašeni krivima, a vođa koji je sve isplanirao osuđen je na tri godine zatvora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više