EA NE ODUSTAJE

Najavljene tri nove verzije Need for Speed

16.06.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon najave gašenja Need for Speeda, Electronic Arts ga je 'uskrsnuo' najavom čak tri nova izdanja, a moguće su i neke veće promjene

Početkom godine tvrdilo se da EA više nema namjeru nastavljati svakim izdanjem sve lošiji Need for Speed. Kako smo već ranije pisali, stvari su se u samo par tjedana vidno promijenile, pa su tako najavljene čak tri nove verzije: mrežni Need for Speed, Need for Speed Shift i Need for Speed Nitro. No osim NFS-a, EA u svojoj paleti trkaćih naslova ima i odlični serijal Burnout za koji je zaslužna ekipa Criterion Gamesa.

Kako bi Need for Speedu osigurali bolju budućnost, EA je angažirala Criterion Games da pomognu originalnim developerima tijekom izrade računajući da će to čitavom serijalu dati svježinu. Doduše, ove ćemo godine zaigrati Need for Speed Shift i Need for Speed Nitro, a Criterionovu viziju NFS-a tek nakon toga, najvjerojatnije iduće godine. Spominje se i spajanje NFS-a i Burnouta u novi serijal, no takve glasine Electronic Arts ne želi komentirati.