NEUZVRAĆENA LJUBAV

Zbunjeni se nosorog zaljubio u automobil

09.06.2009 u 12:25

Bionic
Reading

Napaljeni je nosorog Jango u zoološkom vrtu u Beču zamijenio crveni automobil postavljen u njegovu nastambu kao dio umjetničkog projekta za šarmantnu ženku, pa se cijeli dan pravio važan pred njim, naskakao na njega i grickao ga. Naravno, bezuspješno

Direktor zoološkog vrta u sklopu projekta Schönbrunn Zoo dopustio je umjetnicima da u životinjske nastambe instaliraju razne skulpture i predmete pomoću kojih bi posjetiteljima dočarali uvjete života u divljini, ali i problem zagađenja prirode.

Tako je u Jangovom ograđenom bazenu završio crveni automobil koji je potpuno obuzeo zaljubljenog nosoroga i Jango se prema njemu ponaša kao prema ženki.

'Bio je sat vremena u vodi i grickao ga sa svih strana. Zatim se pokušao popeti na njega sprijeda i straga. Svako malo je izlazio iz vode i mahnito trčao okolo nekoliko minuta očito se praveći važan. Također je pokušao izgurati auto van', rekao je jedan od posjetitelja.

U sklopu izložbe pod nazivom Trouble In Paradise umjetnici su proveli željezničku prugu kroz nastambu bizona, prljavu pumpu za ulje bacili među pingvine, hrđavu kadu među krokodile i ubacili goleme spremnike s uljem u akvarije.