NAPREDNA EDUKACIJA

Elton John - školski primjer homoseksualnosti

06.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Osnovnoškolci iz britanskog gradića Broadstairs dobili su lekciju iz homoseksualnosti za vrijeme koje je puštana muzika Eltona Joha uz objašnjenje da je pjevač homoseksualac. Djeca su ostala zbunjena

Djeca osnovnoškolske dobi u Brodstairsu u britanskoj pokrajini Kent naučila su u jednom danu nekoliko bitnih lekcija iz seksualnosti. Jedna je da je u redu grliti prijatelja ili prijateljicu istog spola ako ova padne ili plače zbog nečega, da to nije 'gay'. Druga je da je Elton John homoseksualac i da se zato njegova glazba pušta na međunarodni dan protiv homofobije i transfobije, kada je i održana serija školskih lekcija iz spolnosti.

Klinci, od kojih su neki imali svega četiri godine, gledali su slike zagrljenih muškaraca uz objašnjenje da je to normalno. Reakcije roditelja bile su podijeljene.

'Mislim da su starija djeca razumjela o čemu se govori, no moja mlađa kći Keria bila je zbunjena', priča jedna majka.

S druge strane, vodstvo škole je objasnilo da su riječi tipa 'gay' u svakodnevnoj upotrebi, da ih djeca čuju te da je važno da razumiju o čemu se radi.

'Škole su mjesta gdje se istražuju različiti stilovi života i pogodne su za to jer se sve odvija na profesionalan i edukativan način, a okruženje je potpuno sigurno', rekao je ravnatelj Nigel Utton.