Funtime ODE BIZNIS

Prodavao alkohol na pogrešnom jeziku

  • Autor: K. D.
  • 5.6.2009 9:16:11
  • 5.6.2009 8:00:00

Turčinu koji je otvorio trgovinu u Brightonu zabranili su poslovanje dok ne nauči engleski. Čovjek nije imao toliko problema s prodavanjem alkohola maloljetnicima koliko s riječima 'osamnaest', 'godina' ili 'osobna iskaznica'

Hasan Sengloz će ipak morati naučiti neke osnove engleskog jezika prije nego se ponovno upusti u trgovački biznis u Brightonu. Vlasnik dućana znakovitog imena Mesopotamia redovito je prodavao alkohol maloljetnicima jer nije znao ni toliko engleskog da ih priupita o godinama ili osobnoj iskaznici.

Gradsko vijeće je već nekoliko puta upozorilo Hasana i provremeno mu odzimalo licencu za rad, no to čovjeku očito nije bila dovoljna motivacija da nauči par ključnih riječi koje će mu pomoći da ne krši zakon.

Policija pokrajine Sussex naposlijetku mu je trajno uskratila dozvolu za rad jer, kako je rekao inspektor Rob Leet, dostupnost alkohola maloljetnicima predstavlja ozbiljnu prepreku u njihovom discipliniranju.

Simpatično, iz potpuno suprotnog razloga posao je izgubio poštanski službenik u Nottinghamu. Devi Kumarasiriju je u ruke vraćena radna knjižica jer nije htio komunicirati s klijentima koji nisu govorili engleski.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više