Funtime KAZNA ZA PROSTAKE

Britanci zabranili psovanje na ulicama

  • Autor: A. S.
  • 10.12.2008 13:04:14
  • 10.12.2008 11:00:00

Gradsko vijeće u britanskom gradu Prestonu zabranilo je psovanje na ulicama u pokušaju da se smanji antisocijalno ponašanje pred blagdane

Svatko tko na ulicama britanskog grada Prestona odluči naglas nešto opsovati, na licu mjesta će morati iskeširati 80 funti. Taj je bizarni i, čini se, privremeni propis donijelo gradsko vijeće nastojeći suzbiti pijane i neprimjerene ispade građana za vrijeme blagdana.

Prostake grad na propis podsjeća velikim plakatima postavljenim na ulicama, a osim na psovanje, vijeće se obrušilo i na povraćanje i uriniranje na ulici.

Plakate su postavili po dućanima, restoranima i stanicama gradskog prijevoza u centru Prestona, a podlošci za pivo u pubovima i klubovima dobit će naljepnice istog sadržaja. Premda su propis donijeli zbog Božića i što mirnije proslave blagdana, vijeće je odlučilo propis zadržati još neko vrijeme u Novoj godini.

Vijećnica u Gradskom vijeću Kate Calder rekla je: 'Želimo da se ljudi međusobno poštuju kada izlaze van i da se s poštovanjem odnose i prema gradu. Također, želimo zaustaviti svaki oblik antisocijalnog ponašanja, kao što su ulične tučnjave, neredi i psovanje, tako da svi mogu uživati u mirnim božićnim blagdanima.'

Grad Preston u Engleskoj je poznat po izgredima vezanima uz pijančevanje i tulumarenje u centru. Policija je prošle godine u tjedan dana intervenirala u čak tisuću incidenata vezanih uz alkohol.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više