Funtime ŠVEDSKO OTKRIĆE

Nasilne igre ubrzavaju rad srca i dok spavamo

  • Autor: D. R.
  • 19.11.2008 16:02:01
  • 18.11.2008 9:00:00

Još jedno u nizu istraživanja povezanih s utjecajem nasilnih igara pokazuje da iste kod mlađih osoba izazivaju ubrzani rad srca čak i nakon igranja

Švedski stručnjaci sveučilišta u Stockholmu i Uppsali, te instituta Karolinska objavili su rezultate najnovijeg istraživanja vezanih uz nasilne igre. Dječaci u dobi od 12. do 15. godine podijeljeni su u dvije skupine i od njih je zatraženo da igraju dvije različite igre u večernjim satima.

Prva je skupina igrala nasilne igre, dok su drugoj dodijeljene one bez ikakva nasilja. Među brojnim parametrima, stručnjaci su bilježili rad srca tijekom i nakon igranja, te je utvrđeno da u drugoj skupini nema promjena ni tijekom, ni nakon igranja.

U grupi koja je igrala nasilne igre primijećen je ubrzan i neravnomjeran rad srca koji se nastavio i tijekom spavanja, premda ispitanici nemaju osjećaj da su loše spavali. Iako stručnjaci kažu da je prerano za zaključke, ovo ispitivanje pomoći će im u shvaćanju načina na koji nasilni sadržaji utječu na ljudski organizam.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više