PLUTANJE U BRAK

Prvo vjenčanje u bestežinskom stanju

04.06.2009 u 10:30

Bionic
Reading

Veliki zaljubljenici u svemir i sve njegove popratne pojave svoje su sudbonosno 'da' odlučili izgovoriti plutajući u bestežinskom stanju u Svemirskom centru John F. Kennedy na Floridi

Noah Fulmor (31) i Erin Finnegan (30) izmijenit će vjenčane zavjete u svemirskoj letjelici u centru Cape Canaveral na Floridi, gdje će imati simulirano bestežinsko stanje svemirskog broda u orbiti.

Mladoženja će mladenki na prst staviti prsten izrađen od komadića meteorita koji je udario Zemlju prije 30 tisuća godina. Tijekom 90-minutnog leta ceremoniju će voditi britanski svemirski turist i avanturist Richard Garriott, sin astronauta.

'Noah se htio oženiti u svemiru, ali taj si luksuz vjerojatno nećemo moći priuštiti još sljedećih 25 do 50 godina. Zato sam predložila kompromis', rekla je Erin.

No njihovi uzvanici, koji će htjeti prisustvovati obredu 20. lipnja, morat će izdvojiti 3.250 dolara svaki. Par se upoznao prije devet godina u klubu ljubitelja znanstvene fantastike, a za medeni mjesec planiraju putovanje na Antarktiku.