PODRAPALA MU DŽEP I SRCE

Kriminalac se odao oglasom za usamljene

03.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Njemački kriminalac kojeg policija traži zbog otmice i iznude od 17 milijuna kuna očito je žarko želio s nekim podijeliti srce i lovu nakon što je 2000. godine pobjegao iz zatvora. Stavio je oglas u novinsku rubriku za usamljene i priupitao odabranicu bi li mu htjela oprati novac

Thomasa Wolfa policija već neko vrijeme traži s obzirom na to da je pobjegao iz zatvora prije devet godina, a prije mjesec dana je policiji utekao pred nosom, i to na biciklu. Nedopustivo, kao i uzgredna činjenica da ima iza sebe hrpetinu kaznenih djela, između ostalog otmicu i iznuđivanje 17 milijuna kuna.

U isto vrijeme kriminalac je, čini se, tražio nešto sasvim drugo – srodnu dušu. Wolf je u rubriku za usamljena srca stavio oglas da traži partnericu, a kad ju je pronašao, valjda joj se htio dodvoriti idejom da mu pomogne oprati brdo keša prije nego se bace na standardno bračno pranje suđa i veša.

Naravno, žena je, najblaže rečeno, postala sumnjičava prema tolikom novcu i njegovom eventualnom izvoru te je obavijestila policiju.

Inače, pedesetšestogodišnji Wolf se u oglasu opisao kao kultiviran, rijetko dosadan i financijski neovisan. Ovo zadnje će, doduše, morati izbaciti iz sljedeće serije bračnih oglasa.