Funtime GAMEREPORT

Bionic Commando – čelična šaka

Bionic Commando bi se mogao svidjeti ljubiteljima retro igara, ali i svim ostalim gejmerima 21. stoljeća

Moram vam priznati da sam nepopravljivi nostalgičar. Stalno se iznova vraćam onim romantičnim danima Commodorea 64 i Amige. Stalno se vraćam emulatorima i (pra)starim 8-bitnim i 16-bitnim igrama prošloga doba. A jedna od takvih je bila i Bionic Commando. Normalno, to novim generacijama neće značiti apsolutno ništa, no starija ekipa će ipak znati o čemu pričam.

Pogledajte Gamereport
Bionic Commando je zapravo remake spomenute igre. Iz originala je izvučena njegova bit – glavni junak ima mehaničku ruku na čijem je kraju moćna kuka. S tom rukom i kukom navigira po okolišu. Zabija je u gotovo sve tipove površina te se tako kreće vukući se. Još se i njiše te poput Spidermana preskače provalije. Ovako, na digitalnom papiru, sve izgleda u redu. Međutim, zbog malo spetljanog sustava kontrola s tim ćete imati podosta glavobolja.

O čemu se radi, najbolje ćete vidjeti u video prilogu. Tamo ćete usput saznati zašto sam prilikom uživanja u ovoj igri PS# kontrolerom skoro razbio svoj mili LCD TV. Hajde, mala natuknica: igra često znade biti prokleto frustrirajuća i još prokletije teška. Šteta. Jer je uz neka blaga korigiranja Bionic Commando mogao zaprijetiti svim jačim arkadama iz trećeg lica. Ipak, nije katastrofičan, samo što zahtijeva vježbu i navikavanje, a mnogi igrači za to nemaju vremena ni živaca. Igru ćemo vam na kraju ipak preporučiti. Nekima zbog nostalgije, a drugima jer se iza ponešto grube Bionicove površine krije dobra igra sa solidnim gameplayom, lijepom grafikom i raznovrsnim nivoima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više