LUDI AMERIKANAC

U misiji obilaženja svih kafića Starbucks na svijetu

29.05.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Softverski inženjer iz Kalifornije ima nadobudnu misiju obići apsolutno sve kafiće Starbucksa na svijetu. Čini se da je u posljednjih 12 godina četvrtinu već obišao

Winter (37) je posljednjih 12 godina proveo pijući kavu u 9.100 kafića Starbucks i procjenjuje da mu ih je ostalo još oko tri tisuće. Ovog tjedna počinje obilaziti četiristotinjak kafića u Velikoj Britaniji, a zatim prelazi na Španjolsku, Portugal i Njemačku.

U svakom Starbucksu Winter popije običnu kavu, fotografira se, a to onda objavi na stranici na kojoj prati vlastito putovanje: www.starbuckseverywhere.net

Kad mu je ideja pala na pamet 1997. godine, Starbucks je širom svijeta imao 1.400 kafića, ali se počeo rapidno širiti. Tako je i Winterova misija dobila nove dimenzije. No budući da je i taj lanac kafića pogođen financijskom krizom, planiraju zatvoriti preko 900 poslovnica.

Winter godišnje potroši oko tri mjeseca na svoju misiju, a to sad već postaje utrka s vremenom jer je jedan kafić u Londonu već zatvoren prije nego što je stigao do njega. Računa da je u posljednjih 12 godina potrošio otprilike 100.000 dolara na svoj hir, a jednom je prilikom popisao 29 kava u jednom danu.