PRAVI MUŠKARCI

Izabrane najimpresivnije brade na svijetu

26.05.2009 u 11:01

Bionic
Reading

U Anchorageu u Aljaski završeno je natjecanje World Beard and Moustache Competition na kojem ljubitelji brada i brkova svake godine pokazuju čudesne kombinacije, dužine i 'frizure'. Ovogodišnji je pobjednik impresionirao svojom bradom dugačkom preko 50 centimetara spletenom u mrežu

David Traver iz Anchoragea pobijedio je u oštroj konkurenciji zahvaljujući svojom u mrežu ispletenom bradom i spuštenim brkovima te tako odnio glavnu nagradu – zlatnu zdjelicu i izlet koji uključuje lov na losose.

Svoju preko 50 centimetara dugačku bradu uzgajao je dvije i pol godine prije no što ju je sapleo u oblik koji podsjeća na krplju, podmetač koji služi za hodanje u dubokom snijegu.

   

Drugo mjesto odnio je Amerikanac Benjamin Juergens iz Los Angelesa, a treće Jack Passion obojica neobjašnjivo zavinutih brada i brkova. Oko tristotinjak natjecatelja u Anchorage je došlo iz 11 svjetskih zemalja, a pokretač natjecanja Phil Olsen je prokomentirao: 'Ovo je bila sjajna godina za brade. Konkurencija je bila jaka.'

Čak 18 natjecatelja koji su se izborili za prva mjesta u pojedinima kategorijama, vratilo se kući s nagradom koja se svake godine poklanja u humanitarne svrhe.