Funtime LUDO SAVIJANJE PAPIRA

Umjetnik radi slike bez slikanja

  • Autor: K. D.
  • 26.5.2009 9:17:51
  • 26.5.2009 9:00:00

Umjetnik koji ne slika na papirnatoj podlozi, već papirom samim, mora uvjeravati publiku da nije riječ o slikama. Čovjek nevjerojatnom vještinom radi minijaturne nabore na papiru

Simon Schubret ima 33 godine, živi u njemačkom gradu Cologne i po čitave dane gnječi, savija i nabire papir. Štoviše, živi prilično dobro od svoje rijetke vještine kojom proizvodi 'slike' čija cijena bez problema može dosegnuti i više od 30.000 kuna.

'Kada sam počeo koristiti tu tehniku, radovi su mi ispadali užasno i trebalo mi je neko vrijeme, točnije dvije godine, da dovedem vještinu do prihvatljive razine', kaže Simon koji nerijetko mora uvjeravati ljude da ne slika već da je riječ o sitnim naborima na papiru.

'Ljudi uglavnom misle da je naslikano i ne vjeruju mi kada im kažem o čemu se zapravo radi. Mnogi su također uvjereni da koristim olovku ne bih li predočio efekte svjetla i sjene, što naprosto nije točno', objasnio je umjetnik čiji su radovi trenutačno izvješeni u jednoj berlinskoj galeriji. Jedna od prostorija je oblijepljena sa 150 uradaka te izgleda kao da su sami zidovi savijeni.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više