Funtime POKRPANO SAMO DO POLA

Skandal oko vlasništva nad rupama na cesti

  • Autor: K. D.
  • 22.5.2009 11:27:05
  • 22.5.2009 10:26:25

Rupe na cestama u britanskoj pokrajini West Midlands izazvale su pravu buru reakcija na relaciji građani – mjesne vlasti. Pokrajinsko vijeće je odlučilo sanirati devastirane ceste, no neke su rupe zakrpali tek napola, s obrazloženjem da druga polovina nije njihova

Koliko birokratska svijest može sitničariti, pokazao je slučaj krpanja oštećenih cesta po britanskoj pokrajini West Midlands. Stanovnici u Bloxwichu su sa zaprepaštenjem gledali kako radnici saniraju neke rupe samo do pola, ostavljajući drugu polovinu otvorenom, jer je riječ 'o privatnom vlasništvu nad kojim nemaju ingerenciju'. Štoviše, negdje su čak iscrtali i bijelu liniju tako da obilazi nesaniranu polovinu rupe.

Pothvat financiraju mjesne vlasti i čini se da im ne pada na pamet potrošiti smiješno malu sumu novca za nekoliko desetaka centimetara oštećenja koja katkada prelaze u nečiji privatni teren.

'Kada su zakrpali rupe samo do pola pitali smo ih zašto ne dovrše posao, na što su nam odgovorili da nisu nadležni za drugi dio. Nevjerojatno', rekao je jedan od trgovaca uz cestu. Dodaje da će šteta sada biti još veća jer će se voda nakupljati u nezatvorenom dijelu i uništiti onaj popravljeni.

Lokalni dužnosnik Glyn Oliver objasnio je da nisu mogli riskirati intervenciju na privatnom terenu. 'U slučaju da je došlo do kakvog incidenta, bili bismo odgovorni', objasnio je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više