SALOM PROTIV MIŠIĆA

Eksperimentalno se udebljao do 130 kila

20.05.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Instruktor iz teretane, koji je nekada radio kao model i pazio na izgled i prehranu, htio je vidjeti kako je to biti debeo. Svoj uobičajeni meni zamijenio je kebabom, pomfritom i slatkišima te nakrcao 130 kila u šest mjeseci. Sada se žali da se ne može skinuti s junk hrane

Tridesetdvogodišnji Paul James nekada je radio kao model i instruktor u teretani, no u zadnje vrijeme uglavnom sjedi pred televizorom i trpa se čokoladom, keksima i gaziranim sokovima. Rezultat je to bolesnog eksperimenta koji je Australac iz Melbournea odlučio provesti, a sve ne bi li shvatio kako je to biti debeo.

'Postao sam ovisan o masnoj i slatkoj hrani i sada mi je teško riješiti se te navike', priznaje Paul, koji se nakon 6 mjeseci 'razumijevanja debljine' osalio do težine od 130 kila.

'Osjećam se umorno i letargično, nezadovoljan sam svojim izgledom i ništa mi se ne radi. Prije sam obično išao van navečer, no sada ostajem kod kuće. Shvaćam kako je teško izaći iz tog načina života. Tijelo stalno prima tvari čija je energija kratkotrajna te stalno želi još', priča bivši instruktor koji je započeo svoj program debljanja na Novu godinu, kada, ironije li, većina odlučuje upravo suprotno.

Čitavo vrijeme Paula nadziru doktori, a premda su mu količine šećera i masnoća u krvi znatno narasle, stanje još nije alarmantno. Od sljedeće Nove godine odlučio se vratiti u svoju staru formu. Do tada ga, naravno, čeka još nepregledna kolona pomfrija, kebaba i slatkiša.