NEŠTO JE TAMO

Pogledajte pet najboljih snimki duhova

02.10.2012 u 09:30

Bionic
Reading

Snimaka duhova na internetu ima vjerojatno koliko i snimaka NLO-a, no većina ih je zanimljiva vrlo kratko vrijeme prije no što se razni stručnjaci slože kako se radi o lažiranim filmovima ili slučajnim zabunama. Pretpostavljamo da su onda najbolje snimke one za koje ljudi koji se bave paranormalnim tvrde da sadrže element neobjašnjivoga

Gettysburg 2001.

Tom Underwood je 2001. bio u polju na kojem se dogodila bitka kod Gettysburga u Pennsylvaniji polovicom 19. stoljeća, kad je snimio neobične pojave koje su se kretale po šumi. Mnogi koji su vidjeli ovu snimku tvrde kako se radi o jednom od najboljih dokaza kako duhovi postoje.

Na kratkom filmu prilično se dobro vide poluprozirne prilike koje hodaju šumom. Čini se kako se te sjene uspinju iako je teren prilično ravan.

Mnogima se također čini kako se radnje prilika na snimci ponavljaju što ukazuje na to kako se radi o duhovima vezanima za određeno mjesto. Neki koji su vidjeli snimku tvrdili su da im se čini kako se radi baš o vojnicima u uniformama.

Sjena u kući

Dječak koji je snimao po kući nije ni sanjao da će kamerom uloviti duha. Sjena koja se prilično jasno vidi prošla je ravno ispred njegove kamere, a usporena snimka u potpunosti će svakog uvjeriti kako su kretnje neobične prilike vrlo ljudske. Naravno, čak i za vrijeme samog snimanja, dječak koji je držao kameru je vidio sjenu, prepao se i prestao snimati.

Mnogi misle kako se radi o pravoj sjeni, no stručnjaci upozoravaju da bi prava sjena mijenjala oblik prema površinama na kojima je vidljiva, a sjena na snimci cijelo je vrijeme iste veličine.

Duh u Disneylandu

Zaštitari u Disneylandu jedne su noći spazili nešto neobično na monitorima. Kako nisu bili sigurni što su zapravo vidjeli, ponovno su pustili snimku i ugledali neobičnu pojavu nalik na gotovo prozirnog čovjeka koji šeće zabavnim parkom.

Prilika koju su zaštitari ulovili na snimci čak u jednom trenu prolazi kroz zatvorena vrata i nastavlja bezbrižno dalje svojim putem. 'Duh' na kraju hoda po vodi prije nego što nestane.

Možda najzanimljiviji dio cijele priče je to da je fantomska prilika snimljena na više kamera. Možda se radi o samom Waltu Disneyju koji provjerava što se događa u njegovom zabavnom parku?

Leteća svjetla

Iako se radi o primjeru iz devedesetih, VHS snimka naknadno prebačena u digitalni format mnogim lovcima na natprirodno jedna je od najdražih dokumentiranih neobjašnjivih pojava.

Radi se o svjetlećim kuglama koje lete šumom, no nisu u pitanju čuvene električne kugle, već nešto nepoznato. Ovaj neobičan fenomen snimio je Steve Lee čija je obitelj u to vrijeme imala i drugih problema natprirodne naravi.

Stručnjaci za digitalnu i drugu obradu filma tvrde kako je snimka prava.

Žena u bijelom

Zadnja snimka je kratki film koji je snimila ekipa lovaca na natprirodno. U pitanju je prilika koja prolazi točno ispred snimatelja i dvoje prolaznika, no čini se kako je nitko nije primijetio u trenutku samog snimanja.

Tek pri gledanju materijala snimatelji su ugledali neobičnu priliku koje se nitko nije sjećao. Mnogima se čini kako se radi o ženi u bijelom.