OD NOGU DO DLAKA NA PRSIMA

Najbizarniji osigurani dijelovi tijela

24.09.2012 u 14:48

Bionic
Reading

Životno osiguranje nije ništa čudno, no kad je određeni dio tijela nekome posebno važan zbog posla ili zbog nekih čudnijih razloga, nastaju ovakve liste – popis najbizarnijih osiguranih dijelova tijela – od nogu, do dlaka na prsima

Vlasnik osiguranih nogu je nogometaš Cristiano Ronaldo. Sitna svota za koju je čuveni portugalski nogometaš osigurao svoj kruh svagdašnji je 144 milijuna dolara.


Grudi

Da bi ih se isplatilo osigurati, grudi vjerojatno moraju biti pozamašne. Stoga ne čudi što je vlasnica osiguranog poprsja nitko drugi nego pjevačica Dolly Parton – i to za pozamašnu svotu od 600.000 dolara.

Okusne bradavice (papile)

Priznajemo, čak ni mi nismo očekivali specifični dio jezika na popisu, no kritičar hrane i sladokusac Egon Ronway osigurao je svoje okusne bradavice na 400.000 dolara.

Jezik

Kad smo već kod okusnih bradavica, glazbenik Gene Simmons osigurao je jezik za okruglih milijun dolara.


Dlake na prsima

Ne oslanjaju se svi muzičari samo na svoje glasnice. Legendarni Tom Jones očito je svjestan koliko je bitno imati dlakava prsa pa je svoj dlakavi torzo osigurao na nevjerojatnih sedam milijuna dolara.


Bolesne oči

Ovo je uistinu prvi put da čujemo da netko osigurava dio tijela koji ne radi kako treba, no glumac u nijemim filmovima i slavni komičar Ben Turpin cijeli je život bio razrok. Očito je bio svjestan koliko je taj zdravstveni problem bitan za njegove nastupe pa se osigurao za svotu između 25.000 i 100.000 dolara u slučaju da prestane gledati u križ.


Ruke (ili možda samo srednji prst na lijevoj ruci)

Glazbenik Keith Richards navodno je osigurao ruke (ili određeni prst na lijevoj ruci) za milijun i 600.000 dolara. Vjerojatno je htio neku nadoknadu za duševnu bol što nikome ne može više pokazati srednjak (ili možda ima neke veze sa sviranjem gitare).

Stražnjica

Uopće ne sumnjamo da ste svi čekali da se spomene i stražnjica Jennifer Lopez. Za osiguranje gluteusa slavne pjevačice mnogi su čuli pa vas vjerojatno samo interesira svota koju će dobiti u slučaju da joj se nešto dogodi. Radi se o nepoznatoj svoti koja se kreće negdje između 27 milijuna i nevjerojatnih 800 milijuna dolara.


Sjeme

Glazbenik David Lee Roth nije bio zabrinut hoće li se njegov genetski materijal nastaviti kroz njegovo potomstvo, već je dao osigurati svoje sjeme kako bi uvijek mogao dokazati je li ili nije otac nekog djeteta.


Noge

Počeli smo s nogama i završavamo s nogama, no moramo se zapitati – iako su lijepe – zašto je pjevačica Mariah Carey odlučila osigurati svoje noge, a ne, na primjer, jezik ili grlo. Pretpostavljamo da postoji neki osobni razlog za tu odluku.

Slavna pjevačica osigurala je noge na nevjerojatnih milijardu dolara.