Funtime GAMEREPORT

Battlestations Pacific – Japanci uzvraćaju udarac

Ako želite zaigrati sočnu akcijsko-stratešku makljažu smještenu u Drugi svjetski rat, Battlestations Pacific igra je za vas

Pogledajte Gamereport
Prije nego što krenemo, dajte mi samo trenutak da se riješim mučnine. Da, malo mi je pozlilo. Od čega? Od toga što sam zaigrao još jednu igru s istrošenom tematikom Drugog svjetskog rata. Naime, Battlestations Pacific nastavak je akcijsko-arkadaške strategije WW II koja se pojavila prije godinu dana. Ili bolje rečeno, ovdje se radi o mission disku. Njegovi autori stvarno se nisu potrudili donijeti iole različit sadržaj, već su se provukli po principu stare slave.

Ajde, s nama su dvije posve nove kampanje u kojima ćete zapovijedati s... ups, ipak pogledajte video! Međutim, mehanika igre ostala je uglavnom ista. Letite u raznim tipovima aviona i uzrokujete rušilački kaos. Nešto kasnije plovit ćete i u raznim tipovima brodova te uzrokovati... još malo rušilačkog kaosa. U početku će sve djelovati poput najobičnije akcije, no nakon par sati igranja, postupno će vam se otvoriti i neke naprednije strateške opcije.

Što je dakle Battlestations Pacific: akcija ili taktika? Izgleda da na to pitanje nisu mogli odgovoriti ni njegovi autori. Pacifik je i dalje neki miks obaju žanrova. Zbog toga se uvlači u opasnu zamku. Ljubitelji strategija prigovarat će mu na prevelikoj dozi akcije, a ljubiteljima akcije strategija bi mogla ići na živce. Battlestations Pacific naslov je na koji se treba priviknuti. A nakon što prođete taj period, mogao bi vam se zavući pod kožu. Uostalom, bacite oko na naš video uradak i saznajte je li ovo igra za vas.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više