SNALAŽLJIVA VLASNICA

U pubu otvorila 'centar za istraživanja o duhanu'

14.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Budući da je od 2007. u Velikoj Britaniji na snazi zabrana pušenja na javnim mjestima, uključujući restorane i barove, snalažljiva Kerry Fenton, vlasnica puba The Cutting Edge u engleskom Worsbroughu u Barnsleyju, pronašla je rupu u zakonu o zabrani pušenja u barovima otvorivši 'centar za istraživanja o duhanu', u kojem pušači mogu zapaliti cigaretu u ime znanosti

Gosti tog puba prvo moraju ispuniti upitnik o svojim navikama konzumiranja duhana, a nakon toga mogu uživati u cigareti u prostoriji posebno namijenjenoj za to, što je, po riječima vlasnice, potpuno legalno.

Kerry Fenton (36) na tu rupu u zakonu upozorio je jedan od gostiju, a poduzetna vlasnica nije puno oklijevala, piše The Sun.

Njezin 'centar za istraživanje' otvoren je prije nekoliko dana i, naravno, krcat je gostiju željnih nikotinskog užitka.

'Nadam se da će istraživači koristiti naše upitnike na sveučilištima kako bi proučili efekte zakona protiv pušenja. Nepušač sam, ali poštujem slobodu izbora', rekla je Fenton.

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je da će istražiti zakonitost ove ideje koju bi mogli iskoristiti i vlasnici drugih pubova.

Prema podacima udruženja britanskih pubova, barovi su zbog tog novog zakona ostali bez velikog broja gostiju, a oko dvije tisuće ih je zatvoreno prošle godine.