MOŽE I SA 75

Bakice se skinule za dobrotvorni kalendar

12.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon što su prije 10 godina ugodno šokirale svijet nudističkim kalendarom u svrhu kupovine kauča za čekaonicu u lokalnoj bolnici, šest dama iz Ženskog instituta u Yorkshireu koje u zbroju imaju 379 godina ponovno će pozirati bez odjeće

Priča o šest žena koje su se 1999. skinule za kalendar obišla je svijet i inspirirala kazalište na West Endu te film 'Calendar Girls' s Helen Mirren u glavnoj ulozi. Tada su te članice Ženskog instituta imale namjeru skupiti dovoljno novca za obični kauč u bolničkoj čekaonici, no u međuvremenu su zaradile čak dva milijuna funti, koje su donirale za istraživanje leukemije.

Nakon 10 godina šest kalendarskih nudistica ponovno će se skinuti. Ovoga puta fotografije će biti u boji. Najmlađoj Chris Clancy je 57, a najstarijoj Beryl Bamforth 75 godina.

'Hvala vam što ste došli, bile smo zabrinute hoće li se itko pojaviti na desetoj obljetnici', rekla je jedna od njih, Angela Baker, čiji je muž umro od raka limfnih žlijezda.

Nisu isključile ni ponovno okupljanje nakon nekoliko godina. 'Ako ćemo još biti ovdje i nećemo izgledati prestrašno... naravno, bit će potrebni malo veći rekviziti', našalila se Angela.

Dame poziraju noseći tek osmijeh i biserne ogrlice, dok su im strateška mjesta zaklonjena klavirom, čajnikom i pokojom brokulom.