Funtime SUICIDALNA SPORTSKA ATRAKCIJA

Zabavljaju se surfajući niz aktivne vulkane

  • Autor: K. D.
  • 8.5.2009 13:09:50
  • 8.5.2009 13:00:00

Par ovisnika o adrenalinu nije očito više znalo kako zapaliti nadbubrežne žlijezde. Izbor je bio logičan – surfanje niz aktivne vulkane. Jedan od najdražih im je onaj u Nikaragvi, koji u svakom trenutku može eruptirati

Obučeni u zaštitna odijela, naočale, rukavice i s posebno izrađenom daskom za surfanje, grupica entuzijasta zabavlja turiste u Nikaragvi spuštajući se niz aktivni vulkan planine Cerro Negro. Pod vodstvom notornog Phillipa Southana, koji se domislio novom sportu, ekipa se strovaljuje niz unutrašnju stranu 726 metara visokog vulkana brzinom od 80 kilometara na sat.

Rije je o jednom od najmlađih i najaktivnijih vulkana. Zadnja erupcija dogodila se prije deset godina, no suferi objašnjavaju da je daleko veća opasnost od ozlijede zbog pada nego zbog nenadanog šikljanja lave.

'Nudimo turistički obilazak Nikaragve i ovo je jedna od glavnih atrakcija za naše goste', objašnjava Southan novinaru Telegrapha te nastavlja o ljepotama nikaragvanske ruralne kulture, predivnih pogleda, planinarenju te naravno vulkanskom surfanju.

Premda su započeli za organiziranjem turističkih obilazaka tek prije 4 godine, surfanje niz vulkane privuklo je dosad više od 10,000 sudionika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više