tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+9
Pula
+12
Rijeka
+15
Zadar
+15
Split
+14
Dubrovnik
+14

USTANAK STROJEVA

Sinkronizirani roboti zaplesali na Jacksonov 'Thriller'

Znanstvenici i inženjeri uspješno su uskladili robotske glave, pa su njihovi ljubimci u zajedničkom ritmu otplesali koreografiju iz hita 80-ih

Datum objave:
31.5.2012 13:30

Zadnja izmjena:
4.6.2012 15:41

Nismo sigurni je li ovo start nove ere ili početak kraja, ali obožavateljima Terminatora vjerojatno se neće svidjeti činjenica da su znanost i tehnologija pronašli način za uspostavu komunikacije među umjetnom inteligencijom. Naime, mozgovi s MIT-ja, u suradnji s inženjerima iz Aldebaran Roboticsa, uspjeli su sinkronizirati pokrete androida koji su koreografiju hita 'Thriller' Michaela Jacksona otplesali - kao jedan.

 

Roboti izmjenjuju signale kojima usklađuju pokrete. Izbaci li se jedan nakratko iz stroja, vrlo će brzo ponovno uhvatiti ritam svoje družine. Zloupotrijebe li strojevi ovu mogućnost za dogovaranje ustanka protiv čovječanstva, ne piše nam se dobro! A onda će se netko, znate već kako to ide, morati vraćati u prošlost da spasi stvar...

 

 

194239,187318,180947,154184

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr