TAJNOVITI OTOK

Na Pagu snimljena dva NLO-a?

20.04.2012 u 19:53

Bionic
Reading

Proljetno namakanje nogu u hladnom moru na Pagu, za neimenovanog turista pretvorilo se u veliko otkriće. Naime, naknadno gledajući snimku gacanja, uočio je ni manje ni više nego 'NLO'

Na snimci se vide dva leteća objekta koja velikom brzinom prolaze horizontom s obroncima Velebita u pozadini. Turist je shvatio što je snimljeno tek naknadnim pregledom snimke. Sve se to događalo prije dva dana, a na Youtubeu, gdje je snimka postavljena, u komentarima se može pročitati kako je nemoguće da ikakva ptica može letjeti tako brzo; čak su u obzir uzeli jak vjetar čiji se smjer može prepoznati po kretanju valova. Ptica ili NLO, naime, leti u suprotnom smjeru.

Pag se i ranije spominjao kao otok uz koji se vežu razni misteriji od kojih je najpoznatiji tajna Paškog trokuta. Taj otisak u surovom kamenjaru trokutasta oblika otkriven je 1999. na brdu Tusto, nedaleko od trajektne luke Žigljen. Smatra se da je megalitski otisak nastao prije 12 tisuća godina, a kamenje unutar trokuta svjetlije je od okolnog kamena. Geološkim je istraživanjem ustvrđeno da nakon izlaganja ultraljubičastom svjetlu isijava crvenom bojom.

Paški trokut omiljena je turistička lokacija, ali i meka za sve ljubitelje intergalaktičkih tajni. Na Pagu su mještani NLO vidjeli navodno i 1967. godine, potom 1997. pa 2002. godine.