NESRETNI DAN

Petak 13. – je li vas strah?

13.04.2012 u 11:45

Bionic
Reading

Ah, da! Dobra stara friggatriskaidekafobija opet je u optjecaju. Radi se, naravno, o strahu od petka 13. Bojite li se vi crnog petka i jeste li izvadili svoju zečju šapu kako biste se zaštitili?

Danas je petak 13. Mnogi ljudi gaje strah od 13. dana u mjesecu koji pada na peti dan u tjednu.

To je praznovjerje stvarno nezgodno za njih, jer osim što ih čeka još jedan u srpnju moraju se nositi i s činjenicom da 13. dan u mjesecu najčešće pada na petak od svih dana u tjednu. Statističari sa Sveučilišta u Melbourneu prošli su kroz kalendare zadnjih 400 godina i utvrdili kako je 13. najčešće i petak.

Drugim riječima, vrijeme je da obnovite znanje o crnim mačkama, ljestvama i zečjim šapama. S obzirom na sive dane koji se redaju, nije ni teško zamisliti da se radi o nesretnom danu, no barem smo sve one koji strahuju od petka 13. upozorili da će se za točno tri mjeseca ponovo suočiti sa svojim strahovima.

U svakom slučaju, nemojte danas slušati pjesmu Friday od Rebecce Black i nadajte se da će sve dobro proći. Možete držati fige kao što to najviše vole raditi Britanci, izbjegavajte prolaženje ispod ljestava, a korisno je imati i konjsku potkovu pri ruci.