Funtime GAMEREPORT

Godfather 2 – dobro došli u obitelj!

Ostvarite svoje snove – postanite mafijaški kum i putem kriminala i korupcije dođite do lake love. Virtualne, naravno

Serijal filmova 'Kum' urezao se u sjećanje gotovo svih generacija druge polovice dvadesetog stoljeća. Bio je i ostao ultimativni prikaz mafijaškog načina života. Tako je i postao idealna podloga za izradu računalnih igara. Ovih nam je dana stigla i virtualna rekreacija Kuma 2. I onda su počeli problemi. Igrači su se podijelili u dva tabora. jedan tvrdi da je Kum 2 smeće, dok je drugom prirastao srcu. Problem je u tome kako se igra percipira.

Ako je gledamo kroz prizmu klona Grand Theft Auto 4, možemo joj naći mnogo mana. Kum 2 po grafici nije ni blizu legendarnom GTA-u. Ne sadrži istu količinu automobila, a i njegovi nivoi, to jest gradovi su puno siromašniji. No Kum 2 se ne smije promatrati kao klon GTA, jer donosi puno specifičnih elemenata igrivosti. Najveći naglasak je upravo u uživljavanju u život mafijaša. Kum 2 ne pati od lažnog moraliziranja. Ovdje niste nikakav underground policajac već beskrupulozni mafijozo koji se bori za prevlast svoje obitelji.

Osvajanje teritorija se obavlja uz pomoć tzv. kumovog pogleda. On je zapravo 3D mapa grada na kojoj su označeni poslovi suparničkih mafijaša. Poslovi koje treba preuzeti milom ili silom. Najčešće silom, jer Kum 2 upravo frca od digitalnog nasilja. Osim negativaca, možete ubijati i slučajne prolaznike. I to na prilično degutantne i surove načine. Što da vam kažemo nego da u igri možete daviti ljude golim rukama. Stoga bi mlađi igrači Kuma 2 ipak trebali zaobići u širem luku. O svemu ostalom se, kao i obično, informirajte u videoprilogu te usput pogledajte kako je ekipa Gamereporta parodirala ovu legendarnu franšizu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više