Funtime NEBESKI POČETAK

Stjuardesa porodila bebu u avionu

  • Autor: tportal.hr
  • 6.4.2012 11:47:08
  • 6.4.2012 10:49:36

Služeći se vezicama cipela steriliziranima u votki i vrućim ručnicima iz poslovne klase, stjuardesa na Deltinom letu za Afriku porodila je zdravog dječaka na 10.000 metara visine

Katherine Oyedoh bila je u 37. tjednu trudnoće kad joj je pukao vodenjak na letu iz Atlante u Afriku.

Iskusna stjuardesa Susan Carnes rekla je kako u svojoj 29-godišnjoj karijeri nikada nije imala putnicu koju su na letu uhvatili trudovi, ali je odmah reagirala, prenosi Telegraph.

'Po načinu na koji se nagnula i zaplakala, odmah sam znala o čemu je riječ', kazala je prisebna Carnes koja je putnicu pitala je li joj pukao vodenjak. 'Kada je rekla 'da', znala sam da ćemo morati poroditi dijete.'

Stjuardesa je pitala nalazi li se među putnicima liječnik, a srećom po mladu mamu, na letu je bio ginekolog dr. Patrick Ojukwu. U improviziranom porođaju sudjelovali su putnici dok je liječnik pratio trudničin tlak. Jedan je putnik mjerio svojim satom trudove dok je drugi votkom sterilizirao 'instrumente'.

Kad je dijete rođeno, liječnik je poučio stjuardesu kako da vezicama za cipele koje su sterilizirali u votki prereže pupčanu vrpcu. Novorođenče, koje je dobilo ime Ebosalume, zamotali su u novine i debele papirnate ubruse. Petnaest minuta nakon porođaja, avion je sletio u Dakar, a mama Oyedoh i njezin sin prevezeni su u bolnicu.


175538,180876,186319,90737
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više