ŽIVE BARBIKE

Upoznajte žene koje izgledaju kao lutke

07.04.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Venus Angelic o kojoj smo nedavno pisali očito nije sama u svojoj želji da izgleda poput lutke. Internetsku slavu su na isti način stekle i Kotakoti, Wang Jiayun, ruska Barbika, te Angelyne

Djevojčice vole lutke. No što je s onim djevojkama koje čak i kad uđu u pubertet, nastave maštati o tome kako bi bilo izgledati poput jedne?

Kotakoti
Kotakoti

Kotakoti je 16-godišnjakinja čije fotografije su iznimno popularne u Aziji i na arapskim društvenim mrežama. Činjenica da izgleda poput lutke nije jedina stvar zbog koje je Kotakoti postala slavna – mnogi se ne slažu je li taj izgled postigla šminkom ili uz pomoć prepravljanja fotografija raznim grafičkim programima.

Pravo ime joj je Dakota Rose, no često je nazivaju i Barbikom. Najviše sličnosti zapravo ima s likovima iz japanskih stripova koji uglavnom imaju velike oči i mala usta.

Na Facebooku već ima zavidan broj fanova.

Venus Angelic

Nedavno smo pisali o Venus Angelic – 15-godišnjakinji iz Londona koja je internetska senzacija. Angelic je živjela dvije godine u Japanu, pa njena sklonost neobičnom izgledu lutke i nije toliko neobjašnjiva.

No nije stvar samo u tome kako Angelic izgleda – bitno je čuti i kako zvuči. Njezin bizaran dječji glas mnogi su prozvali lažnim, no ona tvrdi da je riječ o mješavini naglasaka zbog poznavanja pet jezika.

Za djevojku od samo 15 godina, Angelic se puno šminka – stavlja tri sloja kreme za hidrataciju kože, dva sloja korektora, roza sjenilo za oči, puno maskare i lažne trepavice. Također koristi i leće, koje čine njezine oči 'lutkastijima'.

Upoznajte Venus Angelic

Wang Jiayun
Wang Jiayun

Wang Jiayun je kineska 17-godišnjakinja koja studira, no čini se da joj budućnost leži u slavi koju je stekla na raznim kineskim i korejskim blogovima. Njezine fotografije na raznim sajtovima znale su biti pogledane i po milijun puta dnevno.

Čim je otkrivena, Wang Jiayun prozvana je 'Chong Qi Wa Wa' (lutka na napuhavanje). No svoj izgled ova mlada djevojka uglavnom duguje grafičkim programima, što je uvelike razočaralo mnoge njene obožavatelje.

Oni koji su bili zaluđeni njenim izgledom žive lutke, doživjeli su potpuno otriježnjenje kad su našli njene fotografije bez šminke i računalne obrade.

Želite li pogledati veću kolekciju njezinih fotografija, možete to učiniti na njezinu profilu na Facebooku

Ruska Barbika
Ruska Barbika

Ne zna se mnogo o ovoj djevojci osim da je iz Rusije. Njezine fotografije na kojima izgleda vrlo slično Mattelovoj lutki brzo su postale mnogima poznate, no njezino ime je još uvijek tajna.

Svoj izgled ova živa lutka postiže odjećom i šminkom, no smatramo da njezin pomalo prazan pogled i bezizražajno lice najviše pridonose osjećaju da se ne radi o ljudskom biću.

Angelyne

Sve do sada spomenute žene koje sliče lutkama još su uvijek vrlo mlade. Iako nitko zapravo ne zna koliko Angelyne stvarno ima godina, pouzdano možemo reći da je u okolici pedesete, s obzirom na to da se na raznim plakatima u SAD-u počela pojavljivati u 80-ima.

Nezgodna posljedica po ovu živu lutku jest što su je godine stigle, no bez obzira na to, Angelyne je ikona u Los Angelesu. Svoj bizaran izgled Angelyne pojačava automobilom i odjećom roze boje.

Njezine fotografije možete pogledati na Flickr stranici