ZASTRAŠUJUĆE VELIKA

U zidu pronašao 400 godina staru mačku

24.04.2009 u 13:53

Bionic
Reading

Htio je tek renovirati svoju kupaonu, no čovjeka koji inače radi kao voditelj sprovoda dočekalo je pravo iznenađenje 'WC arheologije'. U jednom od zidova kuće radnici su pronašli mumificiranu mačku staru 400 godina

Britanac Richard Parson iz Ughborougha nemalo se iznenadio kad je u zidu svoje kupaonice otkrio mumiju mačke staru 400 godina. Radnici su pri renoviranju kupaonice na prvom katu kuće naišli na prilično dobro očuvan leš životinje za koju se smatralo da donosi sreću.

'Izgleda zastrašujuće i mnogo je veća od obične kućne mačke', rekao je 42-godišnji Parson koji, simpatičnom koincidencijom, radi kao voditelj sprovoda.

'Ljudi su nekada u zidove kuća stavljali mačke ne bi li otjerali zle duhove, vještice, nesreću ili štetočine', objašnjava dr. Marion Gibson, specijalist za vještice sa Sveučilišta u Exteru.

Dakako, postoji mogućnost da se mačka jednostavno ušuljala u rupu iza zida i tamo zapela. Susjedi kažu da su i bivši vlasnici kuće otkrili mumiju i nakon toga je vratili nazad. Navodno je u jednom od zidova također sakrivena dječja čizma s obzirom na to da je kuća davno pripadala obućaru. Smatralo se da to donosi sreću.