NESANICA NA DJELU

Upoznajte čovjeka koji godinama ne može zaspati

21.03.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Za zdrav i kvalitetan život čovjeku su spavanje i san neophodni koliko i hrana. Pažnju medija u Austriji i šire privukla je priča mladog Austrijanca Waltera Zomera iz Beča koji tvrdi da već godinama ne spava i pritom uopće ne osjeća umor

Walter Zomer iz Beča nije običan 27-godišnjak. On, naime, tvrdi da već godinama ne može zaspati, a pritom ni ne osjeća umor.

Suvremena medicina je zabilježila nekoliko slučajeva dugotrajne nesanice (insomnije) kod ljudi, koji bez ikakvih simptoma umora ne spavaju već godinama. Walter je, nema sumnje, jedan od njih.

Dok ostali ljudi spavaju, Walter koristi slobodno vrijeme za svoje hobije - fotografiju, snimanje kratkih filmova i chat s ljudima širom svijeta preko Skypea.

Walter je postao popularan na internetu kada se pojavila snimka na kojoj se vidi kako tijekom noći, zahvaljujući svojoj budnosti, sprečava provalnika u krađi. No, ništa manje zanimljiv nije bio ni njegov snimak dvoje mladih koji vode ljubav u tunelu. Walterov kanal na YouTubu i Facebook stranici iz dana u dan prati sve veći broj ljudi.

Rekord u nespavanju, po Guinnessovoj knjizi, drži Randy Gardner koji kao 17-godišnjak 1964. godine nije spavao 264 sati. Guinnessova knjiga više ne prihvaća bilježenje novih rekorda.