Funtime ZLATNA RUKA

Može li Kurt Cobain kombiju podići cijenu na 100.000 dolara?

  • Autor: tportal.hr
  • 15.3.2012 10:33:50
  • 15.3.2012 8:00:00

'Melvan' je kombi koji je grupa metalaca Melvins koristila za svoje turneje, a poznat je djelomično i po tome što je i čuveni Kurt Cobain šarao po njemu. Netko je nedavno stavio 'Melvan' na prodaju na eBayju, no tražio je za njega 100.000 dolara – cijenu koju nitko nije htio platiti

Iako je bilo mnogo ponuda za 'Melvan' – kombi koji je grupa metalaca Melvins iz Washingtona koristila sredinom osamdesetih – nitko nije ponudio 100.000 dolara koliko je nepoznati prodavač na eBayu tražio kao minimalnu svotu za koju ga je voljan prodati.

Anonimni prodavač vjerojatno se nadao da će uspjeti dobiti nevjerojatnu sumu jer je po kombiju iz 1972. šarao čuveni Kurt Cobain, no čak i navodno uspješni crtež grupe Kiss koji je frontmen Nirvane napravio na vozilu nije uspio nikoga natjerati da ponudi željenu svotu od 100.000 dolara.

Kurt Cobain je svojevremeno često provodio vrijeme s članovima grupe Melvins u tom kombiju i tako je navodno i nastao portret članova grupe Kiss. Svoje umjetničko djelo Cobain je napravio ukradenim markerima.

Tko god da je prodavao ovaj dio američke glazbene povijesti, ipak se malo preračunao kad je mislio da može za 'Melvan' dobiti 100.000 dolara u današnjoj ekonomiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više