NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Najbolji vicevi o plavušama'

14.03.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Leonora Surian, riječka glumica i pjevačica, objavila je knjigu 'Najbolji vicevi o plavušama' koju će promovirati u srijedu, 14. ožujka u 18 sati u knjižari Profil Megastore u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. A mi vam ovom prilikom poklanjamo tri primjerka knjige

Riječka glumica koju većina gledatelja poznaje iz mnogobrojnih televizijskih serija ima mnogo hobija. Nakon slikanja, preuređenja kuća i restauriranja namještaja uhvatila se i pisanja knjige o vicevima o plavušama. Za svoju je knjigu prikupila oko petstotinjak viceva o plavušama, a sve pod krilaticom 'Ja sam plavuša, a koja je tvoja isprika?'.

Vesela knjižica ilustrirana je karikaturama Stefani Šober. Vicevi su isprepleteni s komentarima slavnih osoba, plavuša sa estrade, umjetničke i sportske scene koje objašnjavaju kako je na njihov uspjeh utjecala boja njihove kose.

Psihologinja Senka Tomljanović-Manestar kaže kako muškarci plavuše smatraju seksipilinijima, čak i u Kini i Japanu gdje nema prirodnih plavuša. Jedan je od razloga tomu što se smatraju superiorno ismijavajući ih. Leonora odgovara i na to nizom šala i dosjetki, u kojima glavnu ulogu imaju druge plavuše. Jedna od tih je pitanje: što plavuša kaže svom odrazu u zrcalu? 'Aha, ti si ta plavuša iz vica'.

Leonora, koja je odigrala besprijekorno niz kazališnih uloga, sasvim sigurno nije plavuša iz vica, ali, isto tako je posve sigurno da će svakog čitatelja zaskočiti duhovitim odgovorom - jedne plavuše.

Knjigu su osvojile:

Vesna Senjanec
Bojan Lacković
Anica Tot

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.