ČUDESAN SPOJ

Gorila Samantha našla novog prijatelja – zeca Pandu

14.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Gorila Samantha teško je podnosila samoću nakon što joj je 2005. cimer Rudy preminuo. Iako dvije gorile u ZOO-u Erie u Pennsylvaniji nikad nisu imale posebno blizak kontakt, prazno stanište očito je pogodilo Samanthu pa su joj čuvari nabavili novog sustanara – zeca po imenu Panda

Čudan je to par – gorila i zec. Gorila Samantha i zec Panda postali su odlični cimeri nakon što je prošli stanar njenog staništa – gorila Rudy – preminuo u 49. godini.

Samantha je uglavnom mirna, tiha i samozatajna, dok je mali zec sklon skakutanju i njuškanju. Nizozemski zec dobio je ime Panda zbog svoje crno-bijele boje, a 47-godišnja gorila ga je toplo dočekala u svom staništu.

Glavni razlog zašto je umjesto gorile Samantha dobila zeca kao novog cimera jest taj da su je odgojili ljudi i teško bi se snašla s novom gorilom. Drugi razlog je to što je stara i osjetljiva, i očito joj je trebalo društvo.

'Dobro je kad gorila ima nekoga koga može promatrati i s kim može imati nekakav odnos', rekla je direktorica zoološkog vrta Cindy Kreider

Čuvari su izveli useljenje vrlo oprezno i kad je Panda doskakutala do Samanthine igračke, svi su napeto čekali što će se dogoditi jer je gorila  osjetljiva kad je u pitanju njena plišana miljenica. Samantha je pomaknula igračku da bi joj Panda mogla prići bliže i svima je bilo jasno da je u pitanju početak jednog prekrasnog prijateljstva.

Samantha je nježna prema zecu – često ga češka ispod brade. Gorila također nesebično dijeli hranu sa zecom.

Posjetitelji ZOO-a Erie oduševljeni su neobičnom kombinacijom životinja u gorilinom staništu.