Funtime GLAVA U OBLACIMA

Dva leopardića rođena u američkom ZOO-u

  • Autor: tportal.hr
  • 13.3.2012 9:54:41
  • 13.3.2012 8:00:00

Ugroženi oblačasti leopardi inače žive u Himalajama, no s obzirom na njihov sve manji broj u divljini zoološki vrt i akvarij Point Defiance u Tacomi pokušava im pospješiti šanse uzgajanjem vlastitih primjeraka. Nedavno su tamo rođena dva leoparda – ženka i mužjak

Zoološki vrt i akvarij Point Defiance jedan je od triju ZOO-a u SAD-u koji uzgaja ugrožene oblačaste leoparde. Druga dva zoološka vrta koji to čine su Nashville ZOO i Nacionalni ZOO instituta Smithsonian.

Nedavno su se u Point Defianceu rodila dva zdrava oblačasta leoparda. Svaki je težak je oko četvrt kilograma. U pitanju su ženka i mužjak.

'Mladunci dobro jedu i spavaju. Ne postoji ništa slađe od mladunaca oblačastih leoparda', rekao je biolog Andy Goldfarb koji se brine za te egzotične mačke već 25 godina.

Djelatnici Point Defiancea brinut će se za mladunce, a čim budu dovoljno stari, pokazat će ih javnosti koja će onda glasati kako bi ih se trebalo nazvati.

Ovo je već drugi okot Chai Li i njezinog partnera Nah Funa. Odrasli oblačasti leopardi do sada su imali Taji i Sumalee u prvom okotu koji se dogodio sredinom 2011. godine.

Oblačasti leopardi žive uglavnom u šumama jugoistočne Azije, no masivna krčenja polako uništavaju prirodna staništa ovih prekrasnih mačaka. Nije poznato koliko je još oblačastih leoparda ostalo u divljini.

Manje od 65 oblačastih leoparda živi u zoološkim vrtovima u Sjevernoj Americi.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više