Funtime UZORAN ŽIVOT

Meksički narkokartel drži tečajeve o etici

  • Autor: K. D.
  • 21.4.2009 14:36:55
  • 21.4.2009 14:00:00

Jedan od meksičkih narkokartela uključenih u aktualni rat protiv vojske i policije drži redovite interne tečajeve o moralu, izbjegavanju alkohola i droga te osobnom razvoju. Možda je vrijeme da to složi u knjigu i pomogne ostatku čovječanstva

Da se članarina u narko biznisu naplaćuje visokomoralnim životom čistim od droga i alkohola te usmjerenim na osobni razvitak, pokazalo je policijsko ispitivanje jednog od uhićenih bossova. Jest da tu i tamo nekom odleti glava i da se nebrojene djevojke podvode u lance prostitucije, ali Rafael Cedeno, vođa jedne od 'obitelji', objasnio je istražiteljima da je redovito držao interne tečajeve za članove u kojima ih je podučavao principima, vrijednostima, etici i moralu te ih odvraćao od uporabe alkohola i droga.

Kako je ta 'škola svetosti' spojiva s činjenicom da je samo u ratu između meksičkih narkodilera i policije prošle godine ubijeno 6.300 ljudi, nije najjasnije, no nastavni cilj, objašnjava dalje Cedeno, bio je postizanje bolje emocionalne i motivacijske kontrole nad članovima bande.

Da nebuloza bude veća, mafijaški trgovci drogom pod patronatom Cedena dičili su se ulogom zaštitnika stanovništva od lokalnih narkodilera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više