DOBRO OČUVANA HRANA

Komadić piletine star tri godine prodala za 8.100 dolara

07.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Rebekah Speight iz Nebraske na internetu je prodala McNugget star tri godine za 8.100 dolara jer navodno sliči na prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona

Svi ovi slučajevi uspješnih prodaja komadića stare hrane i osušenog ljepila koji navodno sliče na nekog ili nešto počinju nas navoditi na misao da bismo sljedeći put kad nešto ne mislimo pojesti do kraja trebali to sačuvati jer – nikad se ne zna – možda će početi sličiti na Ivana Gundulića ili Stjepana Radića.

Rebekah Speight iz Dakota Citiyja u Nebraski na internetu je prodala McNugget star tri godine za nevjerojatnih 8.100 dolara. Razlog zašto je netko dao pozamašnu svotu novca je jer taj komadić pohane piletine navodno sliči prvom američkom predsjedniku Georgeu Washingtonu, piše Telegraph.

Prvo pitanje koje smo se mi zapitali je – tko čuva McNugget tri godine, pa ga tek onda prodaje? No, tu je i pitanje tko kupuje komadić pohane piletine star tri godine.

Možda najčudnije je to što je gospođa Speight kaže da je vrijedni komadić hrane primijetila dok je čistila za svojom djecom koju je odvela na poseban ručak s popustom. Čim ga je ugledala, vidjela je sličnost i zato ga je spremila.

Kad je stigla kući, Rebekah Speight i njezin suprug dobro su se nasmijali i stavili McNugget u zamrzivač. Na prodaju ih je potakla želja da pomognu djeci koja to trebaju.

Pretpostavljamo da mali komadić pohane piletine nije zapravo postigao cijenu od 8.100 dolara zbog svoje sličnosti s prvim američkim predsjednikom, već zato jer je svijet pun ljudi dobrih namjera. Naime, Rebekah Speight je napisala na eBayu gdje je prodala komadić stare hrane da skuplja novac kako bi poslala pedesetoro djece u ljetni crkveni kamp u Sioux City.

Kad su Speightovi prvi put stavili McNugget na prodaju, eBay im je poručio da ne dozvoljavaju prodaju stare hrane na svojoj stranici, no kasnije su primili elektronsku poštu u kojoj im je poručeno da će se u njihovom slučaju zbog plemenitosti nakane napraviti izuzetak te da smiju ponovno staviti stari komadić piletine na prodaju.

Sav novac koji su Speightovi zaradili završit će u Centru za obiteljsko bogoslužje u Soiux Cityju u Iowi.