Funtime UKRASI ZA 30.000 FUNTI

Od kuće napravio Las Vegas

  • Autor: tportal.hr
  • 4.12.2008 15:39:23
  • 4.12.2008 15:11:48

Financijska kriza očito nema negativnog utjecaja na neke ljude, pa je jedan Britanac na božićne ukrase za uređenje doma potrošio više od 30.000 funti

Britanac Alex Goodwind je četiri mjeseca planirao kako da za Božić ukrasi svoj dom u gradu Melkshamu. Odlučio je da će njegova kuća imati najviše ukrasa i da će biti najblještavija u cijeloj Velikoj Britaniji.

Alexovo prošlogodišnje djelo
To što je po struci električar samo mu je pomoglo u pothvatu, jer je kuću trebalo opskrbiti dodatnim izvorima energije, koji će biti dostatni za oko 120.000 žarulja.

Ni prošle godine nije štedio. Račun za struju mu je iznosio 700 funti, što otprilike odgovara svoti koju potroši prosječna obitelj u godinu dana. Na sreću, susjedi su vrlo nakloni takvom razmetanju, pa se i sami uključuju u nadmetanje, premda ga još nitko nije nadmašio. A sumnjamo da će to učiniti ove godine.

Naravno, Alex razgledavanje svjetlosne instalacije naplaćuje, ali sav prikupljeni novac donira u dobrotvorne svrhe. Prošle je godine oko dvije tisuće funti dao lokalnoj ustanovi koja je brinula o njegovoj bolesnoj majci prije nego što je preminula pred dvije godine.

Alex je božićna svjetla počeo postavljati kad je imao deset godina. Otada to radi svake godine i svake godine doda još nekoliko detalja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više