KISSENGER

Stvoren robot koji prenosi poljupce na daljinu

03.02.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Nakon podužeg mozganja kako unijeti realnost u veze na daljinu koje se održavaju virtualnim putem, singapurski je znanstvenik došao na ideju kissengera - malog robota koji prenosi poljupce na daljinu

Hooman Samani, znanstvenik koji se bavi razvijanjem robota u Singapuru, kao student je počeo razvijati ideju o spravici koja će prenositi poljupce na daljinu. Ideju je konačno realizirao, a spravicu je nazvao - kissenger (kiss + messenger).

Radi se o robotu malo većem od teniske loptice sa zečjim ušima, očima i umjetnim usnama osjetljivima na dodir. Ako robot i ne doživi široku svjetsku primjenu, sigurni smo da će barem japansko tržište biti otvoreno za ovaj oblik noviteta.

Naravno, da bi cijela stvar funkcionirala potrebna su dva robota, jedan za vas i jedan za partnera. Nakon što završite razgovor preko Skypea ili nekog drugog servisa koji koristite za održavanje veze i poželite poslati poljubac voljenoj osobi, samo prislonite usne na silikonski dio kissengera. Istovremeno vaš će partner osjetiti pokrete vaših usana na svojem robotu i moći vam uzvratiti istom mjerom.