NESREĆA U SREĆI

Pronašao poderanih 10.000 funti u smeću

04.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Britanski smetlar pronašao je u smeću 10.000 funti i to prijavio policiji. Rekli su mu da ih može zadržati. Iz jednostavnog razloga – novčanice su razrezane na sitne komadiće

Graham Hill je imao nevjerojatnu nesreću u sreći. Pronašao je gomilu novca u kanti za smeće na tržnici Lincoln Central u Lincolnshireu, ali u komadićima. Točnije, riječ je o 10.000 funti u novčanicama od deset i dvadeset apoena. Pošteni čistač ih je odnio na policiju, no tamo su mu rekli da nitko nije prijavio nestanak novca, te da ga može zadržati nakon posjedovanja od 6 mjeseci, koje je upravo isteklo.

Štoviše, ako gospodin Hill uspije sastaviti te dragocjene puzzle, novčanicu po novčanicu, tako zalijepljeni novac moći će normalno koristiti, tj. zamijeniti za nepoderani.

Policiju ipak daleko više zanima tko je poderao novac i iz kojeg razloga. Dok to ne saznaju, ako ikada uopće saznaju, Graham će imati čime ubijati nedjeljna poslijepodneva ili večernje sate. Nit vodilja kod sastavljanja bit će mu i serijski brojevi.