Funtime NE ČUJEM VAS DOBRO

Umjetnik si napravio treće uho na ruci

  • Autor: K. D.
  • 15.4.2009 12:24:26
  • 15.4.2009 11:48:32

Stelios Arcadiou je australski performer i čovjek kojega možete povući za uho na čak tri mjesta. Osim dva standardna kojima je ljudska vrsta obdarena na glavi, on ima i treće, na ruci

Čovjek s tri uha pojavio se jučer na znanstvenom festivalu u Edinburghu te se raspričao o tome da se odlučio na još jedan slušni organ koji mu viri iz podlaktice lijeve ruke, prenosi Guardian. Australac Stelios Arcadiou, poznatiji kao Stelarc, bavi se performansom te je najavio da uskoro namjerava staviti mikrofone u svoje treće uho. Prijenos svega što ono registrira moći će se pratiti na internetu.

Uho koje viri iz kože napravljeno je od ljudske hrskavice i umjetnik se, kaže, namučio da pronađe kirurga koji bi mu izveo  zahvat. Sada pak planira od svojih matičnih stanica uzgojiti pravu ušnu školjku. Hoće li je ugraditi u drugu ruku kao četvrto uho ili će zamijeniti tvrdu hrskavicu sadašnjeg, nije pojasnio.

Stelarc se inače obilato koristi medicinskim instrumentima, protezama, robotikom, virtualnom stvarnošću i internetom u stvaranju svoje umjetnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više