Funtime ZA I PROTIV

Prašina oko videoigre o ratu u Iraku

  • Autor: D. R.
  • 17.4.2009 10:55:24
  • 17.4.2009 10:17:00

Nova igra oko koje će se lomiti koplja za divno čudo ne dolazi iz Rockstara, već iz Konamija, a prašina se podigla oko priče koja govori o ratu u Iraku, točnije o borbama oko iračkog grada Fallujah

Nakon što je Konami najavio igru Six Days in Fallujah, javile su se mnoge roditeljske i antiratne udruge koje oživljavanje stvarnih događaja smatraju neprimjerenim. Reg Keys, otac čiji je sin Thomas poginuo 2003, kaže da je mnogo mladih života izgubljeno u Iraku i glorificiranje igre koja to prikazuje predstavlja vrlo lošu odluku. S njime se slažu i brojne udruge poput Stop War Coalitiona koje ratne operacije u gradu Fallujah nazivaju ratnim zločinom.

S druge strane, javio se i velik broj veterana koji su u isto vrijeme i gejmeri, a koji pozdravljaju odluku da se događaji iz Fallujah prenesu u virtualni svijet i predstave javnosti. Jedino što žele je da to bude napravljeno što realnije jer bi, osim u edukacijske i trenažne svrhe, moglo poslužiti veteranima da se prilagode civilnom životu nakon odlaska iz vojske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više