Funtime NINDŽE KVARE DJECU?

Evo kako se moral branio krajem 80-ih

  • Autor: T. B.
  • 22.1.2012 8:49:00
  • 22.1.2012 8:00:00

Mutirane tinejdžerske nindže kornjače ne bi nam bile ni na stotom mjestu da nas netko pita za loše utjecaje tokom djetinjstva, no kanadski moralisti odmah su prepoznali nekršćanske poruke u tom i drugim animiranim filmovima. Međutim, crtići su samo početak liste zala kojima smo bili izloženi krajem 80-ih

Stravična moda i generalno loš ukus polako su se bližili kraju početkom 90-ih. VHS tehnologija još uvijek je u potpunosti vladala svijetom kućnog kina, a neki od nas su u prijepodnevnim satima gledali četiri mutirane tinejdžerske nindže kornjače kako se pod mudrom palicom svog učitelja (štakora Splintera) bore protiv zla.

No, nisu svi bili oduševljeni kornjačama koje poznaju borilačke vještine i jedu pizzu. Grupa kanadskih moralista snimila je film pod naslovom 'Nije sve samo zabava i igra'. Razlog njihove zabrinutosti – animirani filmovi i društvene dječje igre.

Na listi neprijatelja morala našli su se i Vanilla Ice i M.C. Hammer – reperi koji su bili vrlo popularni početkom 90-ih.

Već na samom početku svog izlaganja kako tadašnja pop kultura izlaže djecu nemoralu glavni govornik za primjer uzima Ratove zvijezda i silu koju povezuje s nindžama kornjačama i objašnjava da je prema Bibliji sve to magija, dakle djelo Nečastivog. Njegov kolega se nadovezuje objašnjavanjem kako nindže povijesno nisu bili dobri ljudi, već plaćenici i ubojice.

Na meti ovih predanih moralista našli su se i Simpsoni zbog Bartove 'molitve' prije jela u kojoj je rekao da su sami platili za sve što će pojesti, pa Bogu nemaju za što zahvaliti. Ukazali su i na korištenje table za prizivanje duhova u stripovima, te čokoladicama s likom Michaela Jacksona (iako zapravo nismo shvatili u čemu je problem s kraljem popa).

Na kraju su ozbiljno zaključili da se zbog zarade svijetom širi opasna nekršćanska propaganda koja kvari djecu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više