MANJE JE VIŠE

Upoznajte čovjeka koji posjeduje samo 15 stvari

17.01.2012 u 08:01

Bionic
Reading

Jedna od najčešćih stvari o kojima imamo prilike čitati u časopisima ili gledati na televiziji su o raskošnim životnim stilovima raznih slavnih osoba, te o broju njihovih vozila i domova širom svijeta. Andrew Hyde postao je poznat zbog potpune suprotnosti – sve što ima može ponijeti sa sobom

Andrew Hyde posjeduje samo 15 stvari (bez gaća i čarapa za svakodnevnu upotrebu). Nije beskućnik, niti je siromašan. Štoviše, Hyde radi kao savjetnik i mentor novim tvrtkama, a osnivač je i događaja poput Startup Weekenda i TEDxBouldera

Hyde stalno putuje, najčešće od New Yorka do Silicijske doline u Kaliforniji. Oduvijek je bio fasciniran konceptom minimalizma, pa je prvo pokušao živjeti sa samo 100 stvari, a kad mu je to pošlo za rukom, onda je u kolovozu 2010. taj broj predmeta smanjio na 15.

Hyde ne živi u kući ni u stanu, a sve što je imao osim 15 stvari je prodao. Ovo je lista tih predmeta bez kojih ne može

ruksak

tri majice

kišna jakna

bermude za trčanje

ručnik

vunena jakna

neseser

sunčane naočale

novčanik

laptop

iPhone

traperice

tenisice

Kao što se može vidjeti, Hyde ima samo najvažnije stvari, a kako ima samo tri majice, ne mora razmišljati svako jutro što će odjenuti, već samo na sebe stavi čistu odjeću.

U svijetu u kojem prosječna žena posjeduje 20 pari cipela, a neki ljudi žive sami u ogromnim vilama, Hyde je pokazao kako osoba može biti sretna s manje stvari.