Funtime MANJE JE VIŠE

Upoznajte čovjeka koji posjeduje samo 15 stvari

  • Autor: tportal.hr
  • 17.1.2012 10:58:19
  • 17.1.2012 8:01:00

Jedna od najčešćih stvari o kojima imamo prilike čitati u časopisima ili gledati na televiziji su o raskošnim životnim stilovima raznih slavnih osoba, te o broju njihovih vozila i domova širom svijeta. Andrew Hyde postao je poznat zbog potpune suprotnosti – sve što ima može ponijeti sa sobom

Andrew Hyde posjeduje samo 15 stvari (bez gaća i čarapa za svakodnevnu upotrebu). Nije beskućnik, niti je siromašan. Štoviše, Hyde radi kao savjetnik i mentor novim tvrtkama, a osnivač je i događaja poput Startup Weekenda i TEDxBouldera.

Hyde stalno putuje, najčešće od New Yorka do Silicijske doline u Kaliforniji. Oduvijek je bio fasciniran konceptom minimalizma, pa je prvo pokušao živjeti sa samo 100 stvari, a kad mu je to pošlo za rukom, onda je u kolovozu 2010. taj broj predmeta smanjio na 15.

Hyde ne živi u kući ni u stanu, a sve što je imao osim 15 stvari je prodao. Ovo je lista tih predmeta bez kojih ne može:

ruksak

tri majice

kišna jakna

bermude za trčanje

ručnik

vunena jakna

neseser

sunčane naočale

novčanik

laptop

iPhone

traperice

tenisice

Kao što se može vidjeti, Hyde ima samo najvažnije stvari, a kako ima samo tri majice, ne mora razmišljati svako jutro što će odjenuti, već samo na sebe stavi čistu odjeću.

U svijetu u kojem prosječna žena posjeduje 20 pari cipela, a neki ljudi žive sami u ogromnim vilama, Hyde je pokazao kako osoba može biti sretna s manje stvari.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više